De genialiteit en humor van het universum


Ik moet soms vreselijk gniffelen om de genialiteit en humor van het universum. Van de week weer een prachtig staaltje meegemaakt. Het veroorzaakte een dikke grijns en enorm veel kippenvel! Maar ik zal bij het begin beginnen.


Drie dagen geleden bekeek bekeek ik een nieuw kaartendeck dat ik had besteld. Inspiratiekaarten. Ik heb toen ook meteen voor mezelf een kaart getrokken en dat was de kaart zoals hier afgebeeld.

Ik mocht dus aan het universum vragen of ik op de goede weg zat en of ik binnen 48 uur een bevestigend teken mocht ontvangen. Daarbij mocht ik kiezen tussen het zien van een vlinder, een veertje of een bal.


Aangezien ik de laatste maanden heel wat keuzes heb gemaakt en stappen heb gezet, vond ik het leuk om mee te doen. Ook al weet je dat je de juiste stappen hebt gezet, soms is gewoon lekker om wat bevestiging te krijgen. Ik koos voor de bal. Dat leek me het minst voorkomende onderwerp hier in huis, in deze fase van mijn leven: geen kleine kinderen meer die met ballen rondsjouwen. Weliswaar een hond, maar die vindt niks aan ballen, heeft er dus ook geen. Een veertje zou ik nog tijdens een wandeling kunnen tegenkomen, zoals ik ze zo vaak tegenkom. En een citroenvlinder is er altijd vroeg bij en heb ik al gezien dit jaar, dus die zou ik ook kunnen tegenkomen. Het werd dus de bal. Vervolgens niet meer aan de kaart of de bal gedacht.


De volgende ochtend wilde ik een blog plaatsen. Ik zocht tussen mijn oudere blogs (nog uit mijn eerdere praktijkjaren) en twijfelde tussen twee onderwerpen. Uiteindelijk is het de blog geworden die ik twee dagen geleden op mijn site heb geplaatst: Emotie & Moeite.

Die blog heb ik al geschreven in 2013, maar ik vind hem nog steeds actueel. Ik heb er dit keer wel een nieuw stukje tekst aan toegevoegd.

Op dat moment had ik nog niks in de gaten. Ik beleefde nog niet mijn eureka-moment.


Later die middag werkte ik aan een intuïtieve reading voor een cliënt. Ik was daar volop mee bezig toen ik ineens helemaal stilviel. En daar was het eureka-moment, luid en duidelijk! Ik moest ineens aan die bal terugdenken. Die bal uit het universum.

Die bal was ik die ochtend al tegen gekomen en ik had het niet eens door! Die bal zit namelijk in het stukje tekst dat ik had toegevoegd aan mijn oude blog. En dat voorbeeld van die bal had ik vorige week nog in een gesprek met een andere cliënt als voorbeeld beschreven.


Wow! Ze hebben zich daar boven natuurlijk afgevraagd hoe ze mij, compleet balloos, aan een bal moesten helpen om mij die leuke bevestiging te geven. En dan komen ze hier mee op de proppen: mijn eigen beschreven bal.


De humor van het universum, I love it!


Lees ook mijn blog De pracht van synchroniciteit.


Kikken Coaching


42 views

Recent Posts

See All