De pracht van synchroniciteit

Updated: May 13, 2021Ben je bekend met het fenomeen synchroniciteit? Ik vind het een super fenomeen! Het heeft er mee te maken dat je soms ogenschijnlijk toevallige gebeurtenissen in je leven ervaart, die echter helemaal niet toevallig zijn.

Voorbeeld: soms heb je een ontmoeting met iemand, waarmee je een gesprek hebt dat je bij blijft omdat het iets in je triggert. Zo’n gesprek kan je aanzetten tot iets: een actie, een gedachte, het ontdekken van iets. En achteraf denk je dan: ‘Zonder die persoon/dat gesprek had ik dit nooit gedaan/ontdekt.’

Ik kan zo heel veel voorbeelden in mijn leven benoemen en ik zie ze voor wat ze zijn: synchroniciteiten. Hints die me worden aangereikt waarmee ik vroeg of laat – soms zelfs pas jaren later – iets ga doen en dan denk ik ineens terug aan die persoon of die gebeurtenis die ervoor heeft gezorgd dat ik dat ga doen.


Ik beschouw het als volgt: soms word je aan de hand meegenomen en word je iets duidelijk gemaakt. Soms begrijp je de betekenis direct, soms iets later en soms pas veel later. En het is altijd aan jou om er iets of niets mee te doen. Dat is altijd jouw eigen keuze.

Als je zo’n synchroniciteiten niet herkent, zul je er niets mee doen. Als je ze wel herkent, zul je regelmatig bevangen worden door een wow-gevoel en met veel enthousiasme en energie aan de slag gaan met iets. Of er gewoon even intens van genieten.


Andersom werkt het uiteraard ook. Soms ben jij degene die zogenaamd toevallig op iemands pad komt en iets zegt waarmee je die persoon enorm triggert. En daarmee die persoon in de nabije of verre toekomst verder helpt.


Nu heb ik het vooral gehad over ontmoetingen met mensen die je iets brengen. Maar je kunt ook juist op het moment dat je met een idee speelt of met een gevoel of keuze worstelt, ineens een liedje horen met tekst die naadloos aansluit op dat waar jij op dat moment aan denkt of mee worstelt. Of je leest juist op dat moment een stuk tekst in een boek dat wel voor jou lijkt te zijn geschreven, voor dát moment. Of je kijkt een film en krek, jouw situatie komt langs op je tv.


Zelfs dieren die op bepaalde momenten voor je verschijnen, kunnen je iets te vertellen hebben. Het gaat dan vooral om dieren die op dat moment ongewoon gedrag vertonen of zich op een ongewone plek vertonen. Als jij bijvoorbeeld een boerderij bezoekt en je gaat tussen de koeien in de wei staan, dan is dat niet meer dan wat het is: je staat met een stel koeien in een wei. Maar stel dat je in je tuin een boek zit te lezen en er zou ineens een koe komen aanwandelen, dán is dat zeer afwijkend en ongewoon. Om maar een voorbeeld te noemen 😊.

Overigens hoeven dieren niet altijd in levende lijve aan je te verschijnen. Misschien zit jij op een dag wat te zappen en kom je in een natuurdocumentaire terecht die over de olifant gaat. De volgende dag zit in je auto en rijd je achter een vrachtwagen met een hele grote afbeelding van een olifant erop. Twee dagen daarna ben je jarig en krijg je een zilveren hangertje cadeau in de vorm van een olifantje. Weer een dag later ruim je wat oude rommel op die nog op de zolder stond en vind je je oude olifantenknuffel. Als je op die manier maar liefst vier keer in een paar dagen tijd met een olifant in aanraking komt, dan mag je eens gaan opzoeken wat een olifant jou zou kunnen vertellen.

Het kan je in elk geval hele interessante inzichten opleveren als je de spirituele betekenis van het dier dat voor je verschijnt, in welke vorm dan ook, eens opzoekt. Op internet kun je daar heel veel informatie over vinden. Zelf raadpleeg ik vaak het boek van Ted Andrews: Luisteren naar dieren.


Dus, synchroniciteiten: ze zijn geweldig! Probeer er eens op te letten en noteer je ervaringen.


Mocht je je ervaringen willen delen, graag! Plaats ze gerust onder deze blog. Ik ben heel nieuwsgierig!


Lees ook mijn blog HSP'er zijn. Lees ook mijn blog Uit de kast.

Lees ook mijn blog Een rugzak vol tools


Kikken Coaching

Foto is van Pixabay


108 views

Recent Posts

See All