Een jaar Kikken Coaching

Updated: Jan 3Deze maand is het een jaar geleden dat ik weer startte met coachen, na een pauze van bijna vijf jaar. En dat voelde goed! Nu, een jaar later, voelt het nog steeds goed! Misschien ook omdat ik mijn manier van coachen dit keer in een vorm heb gegoten die beter bij mij past dan hoe ik er eerder in stond. Die pauze van bijna vijf jaar is daar heel goed voor geweest. Ik had al weer bijna tien jaar in de geestelijke hulpverlening gewerkt en het was wel eens tijd voor verandering. Verandering levert je altijd nieuwe inzichten op, positieve en negatieve. En daar kun je vervolgens iets mee doen. Ik heb dat in elk geval gedaan.


Intuïtieve readings Een grote verandering ten opzichte van mijn eerdere manier van coachen is bijvoorbeeld dat ik er nu ook mijn hsp-kant meer in betrek. Dat betekent dat ik niet alleen vertrouw op wat ik door opleiding en ervaring weet, maar ook vertrouw op wat mijn sterk ontwikkelde intuïtie mij vertelt. Die intuïtieve kant zet ik onder andere in bij mijn intuïtieve readings. Deze manier van werken zorgt ervoor dat ik meteen de diepte in duik, waardoor je in relatief korte tijd heel veel inzicht in jezelf krijgt. Dat is al voor diverse mensen erg waardevol gebleken.

Creatieve workshops Daarnaast heb ik ook mijn creatieve kant in mijn coaching betrokken. Dat vind ik zelf nogal een bijzondere ontwikkeling. Ik wilde als kind namelijk altijd naar de kunstacademie. Ik wilde alleen maar tekenen en schilderen. Dat idee heb ik in mijn hoofd gehad totdat ik na mijn eindexamen van de middelbare school vol verwachting naar de open dag van de kunstacademie ging. Die dag gebeurde het ondenkbare… ik knapte er gigantisch op af!

Weg carrièreplanning. En geen plan b natuurlijk.

Ik belandde in het kantoorleven en dat heb ik volgehouden tot aan mijn 35ste. Toen nam ik ontslag en ik ging terug naar de schoolbanken. Ik haalde in 2003 mijn eerste reikicertificaat, in 2004 mijn tweede en startte vervolgens in 2005 met mijn opleiding tot stresscounselor/coach. Vervolgens ben ik in 2007 gestart met mijn eigen praktijk. Terug naar het creatieve. In al die jaren tekende en schilderde ik nog regelmatig, maar niet echt veel meer. Geen tijd, geen puf. Ik denk dat ik gemiddeld 3 tot 4 schilderijen per jaar af kreeg. Maar toen kwam Corona en zat ik veel thuis, zoals zovelen. En in dat jaar, 2020, is mijn creativiteit weer helemaal terug en vele malen sterker dan ooit! Ik heb in 2020 waarschijnlijk meer schilderijen gemaakt dan in al die eerdere jaren! En wat ik nu zo leuk vind is dat ik die creativiteit ook kan aanbieden aan anderen onder de vlag van mijn coaching. Want een schilderij maken is meer dan wat kliederen met verf. Het is een proces waarbij je heel veel ontspanning, rust, focus, voldoening en geluk kunt ervaren! Tegelijkertijd daagt het je uit telkens nieuwe stappen te zetten, lef te hebben, dingen uit te proberen ook al weet je niet hoe het uitpakt. Als ik voor mezelf spreek: door te schilderen kom ik tot rust, ervaar ik flow, kan ik me afsluiten van alles en iedereen en krijg ik enorm veel energie. Van het resultaat kan ik intens genieten. En dat is wat ik ook anderen wil laten ervaren in mijn creatieve workshops! Want met mijn mixed media techniek is het voor iedereen weggelegd om een mooi doek te maken en te ervaren hoe heerlijk het is om te creëren en een dagje uit je hoofd te stappen. En omdat dit nu zo heftig terug is gekomen, die creativiteit, voelt het voor mij alsof ik geleidelijk aan weer terug ga naar mijn originele planning uit mijn jeugd: schilderen en creatief bezig zijn. Maar daar zit dan nu nog het element coaching bij en het voelt alsof die puzzelstukjes samen op hun plek zijn gevallen. Daar geniet ik enorm van! Het heeft wat jaren geduurd voordat het allemaal zo bij elkaar kwam maar dan heb je ook wat 😊. Wandelend coachen Nog een verandering is dat ik mijn cliënten graag mee neem in de natuur. We gaan wandelen. We gaan alleen maar aan een tafel zitten als het niet anders kan. Wandelen is iets dat ik zelf al jaren dagelijks doe en het gezondheidseffect – zowel lichamelijk als mentaal – is enorm groot! Het past bij wie ik ben Mijn eerste jaar met Kikken Coaching zit er dus alweer op. Een jaar waarin ik ondanks allerlei coronadebacles een aantal mooie mensen heb mogen ontmoeten en begeleiden. In coachingstrajecten, bij readings en in mijn workshops. Die afwisseling van mijn activiteiten vind ik zelf heerlijk! Bovendien wissel ik dat alles ook nog regelmatig af met mijn fotografieactiviteiten, iets dat ik al sinds 2017 doe. In het product Me-time combineer ik zelfs beide activiteiten. Eigen verantwoordelijkheid Ik geloof oprecht dat het onze eigen verantwoordelijkheid is om uit te zoeken wat ons beweegt. Wat is je missie? Hoe ziet jouw blauwdruk eruit? Wat is het wat je hier geacht wordt te doen en hoe bereik je dat? Ik kan eigenlijk wel stellen dat ik momenteel mijn leven heb ingericht met activiteiten waarin ik mijn kwaliteiten heb liggen en waarmee ik gepassioneerd bezig ben. Er staat niet voor niks op mijn site de ondertitel Leven vanuit je hart onder de naam Kikken Coaching 😊.

Als je je leven zodanig kunt inrichten dat het bij je past (en dat geldt zowel voor werk als privé), dan zit je beter in je vel dan wanneer je dat niet doet. Met alle positieve gezondheidseffecten van dien. Natuurlijk, we moeten allemaal onze rekeningen betalen en je kunt niet altijd maar meteen doen wat je wilt. Maar als je een mogelijkheid ziet om te doen wat je graag wilt en waar je voor gemaakt lijkt te zijn: ga er dan voor! Tip Het leven bestaat uit meer dan werken, maar het werk is vaak wel een groot deel van ons leven. En als dat gedeelte niet lekker voelt en je leegzuigt, dan heeft dat weer een negatief effect op je privéleven. Omgekeerd kan hetzelfde gebeuren. Dus check van tijd tot tijd hoe het er allemaal bijstaat in je leven: werk én privé. En sta open voor verandering als het nodig is. Verandering kan eng zijn, maar het kan ook zomaar het beste voor je zijn!

Lees ook mijn blog Ontmoet jezelf. Lees ook mijn blog Het leven is meer dan volhouden.


Kikken Coaching


53 views

Recent Posts

See All