Het cadeau van reiki

Updated: Jul 17, 2021Misschien vraag je je af wat een afbeelding van deze hond met reiki heeft te maken. Maar daar kom ik later in deze blog op terug.


Reiki I en reiki II

In 2003 heb ik mijn eerste reikicertificaat gehaald en ging ik aan de slag met het behandelen van mezelf en anderen met reiki. In 2004 volgde mijn tweede reikicertificaat. Mijn reikikracht werd daarmee vergroot en ik kon nu ook op afstand behandelen. Dat wil zeggen dat een persoon of een dier niet per se in mijn buurt hoeven te zijn als ik ze wil behandelen. De energie van reiki overbrugt in dat geval alle afstanden.


Reikibehandelingen zijn o.a. goed in te zetten bij vermoeidheidsklachten (denk ook aan burn-out klachten) en bij lichamelijke of emotionele klachten.

Reiki geneest overigens niet, maar reiki stimuleert wel je zelfhelend vermogen en zorgt voor een betere energiebalans in je lichaam. Iedereen is gebaat bij een sterk zelfhelend vermogen.


Wat is reiki Voor degenen die niet bekend zijn met reiki: het is een behandelmethode die gebruik maakt van gestuurde levenskrachtenergie. Die energie, ook wel de universele levensenergie genoemd, bevindt zich overal om ons heen. Als reikibehandelaar heb je geleerd die energie tot je te nemen en via je handen weer verder te laten stromen, door te geven. Je geeft dus niet je eigen energie weg, want dat zou knap ongezond zijn.


Je hoeft hiervoor niet over speciale capaciteiten te beschikken: iedereen kan dit leren.

Je kunt reikibehandelingen geven door middel van handopleggingen (reiki I), maar ook door middel van het sturen van energie op afstand (reiki II).

Ik behandel mensen en dieren vooral door middel van reiki II.


Reiki werkt in op je lichaam, je emoties en je psyche en heeft de neiging daar heen te gaan waar het nodig is.


Je kunt reiki geven aan jezelf, aan andere mensen, aan dieren en aan situaties. Dit kun je doen door handoplegging (bij jezelf, mensen en dieren) of door reiki op afstand (bij mensen, dieren en situaties).


Zelfbehandeling Op het moment dat je reiki kunt toepassen, kun je je zelf op elk willekeurig moment reiki geven. Je handen heb je altijd bij je en de universele levensenergie is altijd om je heen. Je beschikt dan over een prachtige tool die je voor de rest van je leven voor jezelf kunt inzetten. Een cadeau voor jezelf!

Ik geef mezelf minstens een paar keer per week reiki. Daar ruim ik bewust tijd voor in. Het is een moment waar ik naar kan uitkijken: een half uurtje energetisch bijtanken, me-time! Ik kan enorm genieten van de tintelende energie die ik dan door mijn lichaam voel gaan en van de rust die over me heen komt. Het is een waardevol oplaadmoment, een herstelmoment!


Reiki voor mijn buurhondje Mijn mooiste reiki-ervaring op afstand had ik met mijn vroegere buurhond. Hij was nog een puppy en voor het eerst langere tijd alleen thuis. Ik hoorde hem door de muur heen janken. Je weet verstandelijk dat het alleen zijn wordt opgebouwd bij een puppy, dus ja, even janken kan er dan bij horen. Maar het buurhondje kalmeerde maar niet en na drie kwartier kon ik het niet meer aanhoren. Ik ging hem reiki op afstand sturen in een poging hem te kalmeren. En hoe mooi was dat! Ik maakte, zittend in mijn eigen huis, contact met hem en ik voelde meteen zijn onrust: het voelde alsof mijn hart alle kanten op fladderde. Hij was duidelijk flink gestrest. Maar al snel voelde ik mijn hart kalmeren en evenredig nam ook het gejank van mijn buurhondje af. Binnen enkele minuten voelde ik diepe rust en hoorde ik geen gejank meer. Ik weet zeker dat hij heerlijk is gaan slapen en zo zijn eerste keer langer alleen thuis zijn met een positief gevoel heeft kunnen afsluiten.

Dat pupje van toen is begin 2020 overleden, op de leeftijd van ruim 16 jaar. Hij heeft een heerlijk leven gehad. Hij heeft voor altijd een speciale plek in mijn hart, omdat hij mij zo’n mooie dankbare reiki-ervaring heeft bezorgd, mijn eerste ervaring met reiki voor dieren. Het gaat hier om Zep, de senior hond op bovenstaande foto.


Lees ook mijn blog HSP'er zijn.


www.kikkencoaching.nl


Foto gemaakt door Sanki Fotografie

95 views

Recent Posts

See All