In gesprek met het universum
Ik ga regelmatig een gesprek aan met het universum. Vooral als ik veel nadenk over een idee, een pad, een beslissing, een wens. En ik eigenlijk gewoon graag een bevestiging wil krijgen dat ik de juiste beslissing neem.


Ik loop al heel lang met een wens rond die ik op termijn zou kunnen realiseren. Met dien verstande dat er eerst nog een paar omstandigheden moeten veranderen. Dat betekent dat ik geduld moet opbrengen. Ik kan en wil niks forceren. Maar omdat het best al lang duurt voordat ik voor mijn gevoel het groene licht krijg en me erin kan storten, twijfel ik soms nog wel eens aan de zinvolheid van die wens. Wil ik het nog steeds zo graag? Gaat het me echt gelukkig maken? Dat soort vragen. En dat is dan zo’n moment dat ik het universum om een bevestiging vraag: moet ik vasthouden aan deze wens of is het tijd om het los te laten?


Speciaal ten aanzien van deze wens heb ik in het afgelopen half jaar al twee keer om een bevestiging gevraagd en tot twee keer toe kreeg ik die.

De eerste keer vroeg ik om het verschijnen van een bal binnen 24 uur. Is gebeurd.

De tweede keer vroeg ik om het verschijnen van een veer binnen 24 uur. Is gebeurd.

Hierbij even een opmerking: ik vraag dan iets waarvan het ongebruikelijk is dat ik het kan aantreffen, omdat ik het zelf bijvoorbeeld niet in huis heb of dat ik iets aantref op een ongewone plek waar ik het niet verwacht. Bovendien kan het zijn dat het gevraagde onderwerp niet letterlijk aan me verschijnt, maar figuurlijk, zoals op een afbeelding of als woord in een tekst of liedje.

Ik heb geen ballen in huis. De bal van het universum verscheen terwijl ik helemaal niet thuis was, maar wel bezig was met iets dat rechtstreeks te maken had met die wens en zelfs op de plek die met die wens te maken heeft!

De veer verscheen nota bene binnenshuis! Niet echt een plek waar ik veren kan vinden (los van mijn eigen verenverzameling, maar het ging hier om een andere veer).


Afgelopen week, tijdens de ochtendwandeling met Zelda, liep ik weer eens te twijfelen over mijn wens: zal het er ooit van komen?

Ik vroeg het universum om me nog een keer een bevestiging te geven. Ik vroeg om het verschijnen van een kikker binnen 24 uur als het de bedoeling is dat ik me blijf vasthouden aan die wens. Een kikker, zomaar iets dat me te binnen schoot met een kleine kans dat ik er veel zou tegenkomen.


Die middag ging ik aan de slag in de kelder. Over een paar dagen is hier in ons buurtje de jaarlijkse garagesale en daar doe ik altijd graag aan mee. Ik ging dus op zoek naar spullen waar ik afscheid van wilde nemen. Ik vond op een gegeven moment een doos, helemaal weggemoffeld onder allerlei andere spullenboel. Ik opende de doos en ik werd zó blij!


EINDELIJK! Gevonden! De kinderboeken van mijn dochter Soscha! Die waren we al meer dan tien jaar kwijt. Soscha verdacht mij er intussen van dat ik ze had verkocht op een van de garagesales, terwijl ik zeker wist dat ik dat niet had gedaan. Toch twijfelde ik soms aan mezelf, want waarom vond ik die boeken dan nooit meer terug, ondanks regelmatig zoeken?

Dus toen ik in die doos keek en al die kinderboeken zag, werd ik reuze blij! Het boek dat ik direct uit de stapel trok, was mijn favoriete voorleesboek, met name vanwege de illustraties die ik altijd prachtig vond. Het gaat om het boek Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… sprookjes voor jonge kinderen. Van Lemniscaat met illustraties van Sandra Klaassen. Het drong op dat moment nog niet direct tot me door, omdat ik vooral blij was dat ik die boeken had terug gevonden.


Maar ineens zag ik het: daar was de kikker! Slechts een paar uurtjes na mijn verzoek aan het universum verscheen hij al. Op de kaft van dat boek, dat ik al jaren niet meer kon vinden! Zo bijzonder weer!


Heb jij dat ooit gedaan? Bevestigingen gevraagd aan het universum? Ik ben benieuwd naar je ervaringen.

En heb je dat nog nooit gedaan? Dan geef ik je de tip het eens uit te proberen. En te letten op de kleine dingetjes om je heen.


Wat betreft mijn grote wens? Daar ga ik nog niks over vertellen. Maar mocht hij uitkomen, dan schreeuw ik het van de daken 😊.


Lees ook mijn blog De genialiteit en humor van het universum


Kikken Coaching


53 views

Recent Posts

See All