Tijd voor jezelf
Hoe vaak zuchten we niet dat we nooit tijd voor ons zelf hebben? Te vaak. En hoe komt dat? Omdat we ons vaak iets voornemen en vervolgens lijkt dat plan op te lossen in de waan van alledag. Alsof onze voornemens er niet toe doen. Alsof onze wensen of behoeften niet belangrijk zijn. Alsof andere zaken of mensen altijd hogere prioriteit hebben.


Klaar staan voor anderen Vrouwen zijn vaak gericht op hun omgeving.

Gaat het iedereen goed? Kan ik nog iets voor iemand doen? We werken dag in dag uit ons takenlijstje af en zorgen tussendoor voor iedereen. En aan het eind van de dag ploffen we moe op de bank. Met het gevoel dat we de hele dag hebben klaargestaan voor alles en iedereen, behalve voor ons zelf.


Gezond egoïsme Het kan ook anders. Tijd voor jezelf is belangrijk en dat verdient aandacht! Zonder tijd voor jezelf hol je jezelf uiteindelijk voorbij. Dan heb je niet alleen jezelf niks meer te geven, maar ook alle belangrijke anderen niet.


Tijd nemen voor jezelf is dus níet egoïstisch! Het is gezónd egoïstisch en noodzakelijk. Plan bewust tijd voor jezelf in en verschuif die afspraak met jezelf niet voor al die zogenaamd andere belangrijke zaken. En dump die onterechte schuldgevoelens!


Zo eenvoudig is het eigenlijk 😊.


Lees ook mijn blog Wat wil jouw lichaam je vertellen?

Lees ook mijn blog Ontmoet jezelf


Kikken Coaching


18 views

Recent Posts

See All