Wat wil jouw lichaam je vertellen?

Updated: Oct 8, 2021Weet jij wat jouw lichaam jou wilt vertellen?

Ik heb heel lang niet geweten hoe dat precies zat. Ik was wel vaak moe en had veel last van hoofdpijn, keelpijn, verkoudheidjes en rugpijn. Maar ik trok daar geen andere conclusie uit dan ‘ik ben wat aan het kwakkelen’.


Nu weet ik gelukkig beter.

Nu weet ik dat als ik begin te kwakkelen, ik goed naar mijn lichaam en buikgevoel moet luisteren. En naar mijn situatie van dat moment moet kijken.


Zit me iets dwars?

Trek ik ergens te hard aan?

Probeer ik iets vol te houden waar ik helemaal niet blij van word?

Ga ik (of iemand anders) te veel over mijn grenzen?

Maak ik me ergens (te veel) zorgen over?


Elk vervelend lichaamssignaal is een boodschap van mijn lichaam om mij iets duidelijk te maken.


Een ernstige klacht laat je natuurlijk altijd controleren bij je huisarts. Maar veel klachten die we ervaren wijzen op een onbalans in je leven. Ergens zit iets niet goed en het is aan jou om te ontdekken wat er mis is.


Als je ontdekt waar je op leegloopt of waar je juist energie van krijgt, dan kun je ook starten met veranderingen in je leven aan te brengen.

Met als doel: meer bewuste keuzes, meer blijheid en meer energie.

Minder stress, minder klachten en minder geworstel.


Als je echt geen idee hebt hoe dat bij jou zit, kun je eens beginnen met dagelijks enkele korte aantekeningen te maken over hoe je dag is verlopen: welke situaties deden zich voor? Met wie? En noteer daarbij hoe je je voelde (van te voren en erna).


Energiek? Vrolijk? Gestresst? Blij? Zorgelijk? Weerzin? Moe? Fit? Leeg? Voldaan? Hoofdpijn? Etc


Zo breng je alles voor jezelf in kaart: situaties in je persoonlijke leven, in je werk en in je relaties. En ontdek je wat goed of niet goed voor je is.

Waarna je keuzes kunt maken. Knopen kunt doorhakken en kiest voor verandering. Voor verbetering.


Lees ook mijn blog Durf te dromen.

Lees ook mijn blog Ontmoet jezelf.


Kikken Coaching


29 views

Recent Posts

See All