Sandra

Met je hoofd denk je,

met je hart voel je,

met je buik weet je.

Sandra

Bewust in het leven staan, daar streef ik naar.

Ik geef aandacht aan gevoelens, ingevingen en gebeurtenissen, leg daarin verbanden en analyseer snel.
Dit heeft me vaak in goede richtingen geduwd, ook als niet meteen duidelijk was waar ik dan heen moest.

Ik ben me ervan bewust dat het leven ons vaak cadeautjes geeft, ook al zijn er wel eens situaties waarin in eerste instantie niks positiefs te ontdekken valt. Vaak zeg ik dan achteraf dat het cadeaupapier ontzettend lelijk was, maar de betekenis en waarde van het cadeautje bleken bij nader inzien prachtig te zijn. 


Al sinds mijn jeugd beschik ik over een sterke intuïtie en

gevoeligheid, waar ik - hoe ouder ik word - steeds meer op vertrouw en waar ik dankbaar voor ben. Het is één van de leuke kanten van een HSP'er zijn.  

Andere sleutelwoorden die bij mij horen zijn: vrijheid en keuzemogelijkheden, veerkracht en optimisme, betrokkenheid en empathie, humor en nuchterheid, inspiratie en aanmoediging, bewustwording en zelfkennis, verbinding en energie, Limburg en natuur.   

Het leven over een andere boeg

Ik heb een heel gevarieerde achtergrond wat betreft opleidingen, werk en ervaring. 

Praktijkervaring als gediplomeerd counselor/coach sinds 2007, zowel voor particulieren als ondernemers/bedrijven.

Maar ook tweeëntwintig jaar in het bedrijfsleven gewerkt, fulltime en parttime.

Op dit moment combineer ik een parttime dienstverband in de zorgsector met mijn zzp-activiteiten als coach en fotograaf.

Het leven over een andere boeg gooien, ik heb het diverse keren gedaan. De ene keer noodgedwongen, de andere keer uit vrije wil. Uiteindelijk heeft altijd alles goed uitgepakt.

Openstaan voor veranderingen kan mooie ontwikkelingen brengen. 

Soms zit het gewoon niet mee

Niemand gaat zonder enige tegenslag door het leven. Dat geldt ook voor mij. Ook ik heb vaker naar het roer gezocht om weer enige grip op mijn leven te krijgen. Wat me dan altijd hielp was: hulp inschakelen. Hulp van familie of vrienden, maar ook van professionals indien nodig.  

Zoals bij mijn posttraumatische depressie rond mijn dertigste: ik belandde bij een psychologe en dat was het beste dat me kon overkomen! Al zag ik dat toen natuurlijk niet zo. Toen vond ik het maar heftig en zwaar en was ik bang en onzeker over wat er met me gebeurde. Maar bij de psychologe moest ik aan de slag met mezelf en al mijn bagage. En dat heeft me heel veel moois opgeleverd, zoals begrip, rust, kennis, compassie met mezelf en anderen, zelfacceptatie én een veel grotere bewustwording van wie ik ben en wat ik kan.

Meer informatie hierover vind je in mijn boek

Diploma's

HBO Stresscounseling

HBO Toegepaste psychologie (1e jaar)

Reiki I en Reiki II

Cursus wandelcoaching

EFT (Emotionel Freedom Techniques)

Oplossingsgerichte therapie

Basistraining Jeugdcoaching