Met je hoofd denk je,

met je hart voel je,

met je buik weet je.

Sandra

Bewust in het leven staan, daar streef ik naar.

Ik geef aandacht aan gevoelens, ingevingen en gebeurtenissen, leg daarin verbanden en analyseer snel.
Dit heeft me vaak in goede richtingen geduwd, ook als niet meteen duidelijk was waar ik dan heen moest.

Ik ben me ervan bewust dat het leven ons vaak cadeautjes geeft, ook al zijn er wel eens situaties waarin in eerste instantie niks positiefs te ontdekken valt. Vaak zeg ik dan achteraf dat het cadeaupapier ontzettend lelijk was, maar de betekenis en waarde van het cadeautje bleken bij nader inzien prachtig te zijn. 


Al sinds mijn jeugd beschik ik over een sterke intuïtie en

gevoeligheid, waar ik - hoe ouder ik word - steeds meer op vertrouw en waar ik dankbaar voor ben. Het is één van de leuke kanten van een HSP'er zijn.  

Andere sleutelwoorden die bij mij horen zijn: vrijheid en keuzemogelijkheden, veerkracht en optimisme, betrokkenheid en empathie, humor en nuchterheid, inspiratie en aanmoediging, bewustwording en zelfkennis, verbinding en energie, Limburg en natuur.   

Ruim tien jaar praktijkervaring als gediplomeerd counselor/coach.

Tweeëntwintig jaar in het bedrijfsleven gewerkt. 

Ervaring in het begeleiden van particulieren en ondernemers. 

Ruime levenservaring en (vakkundige) kennis om jou de helpende hand te bieden. 

Het leven over een andere boeg

Het leven over een andere boeg gooien: ik heb het diverse malen gedaan en het heeft nog altijd goed voor me uitgepakt.

Als achttienjarige begon ik met mijn eerste baan in een groot chemisch bedrijf. Na zeventien jaar nam ik ontslag en sindsdien is voor mij de zoektocht begonnen naar wat ik werkelijk graag wilde doen en waar mijn hart sneller van ging kloppen. Ik wilde iets doen met mensen helpen. Ik haalde twee reiki-certificaten en startte met het geven van reikibehandelingen. Heel mooi intuïtief werk met mooie resultaten. Maar ik miste iets in die aanpak: psychologische kennis.

 

Zoekend naar een opleiding die bij mij paste, kwam ik uit op de opleiding tot counselor, waarbij wordt uitgegaan van de kracht van de cliënt en een oplossingsgerichte aanpak. Ik sloeg fanatiek aan het studeren en binnen twee jaar behaalde ik mijn diploma met als eervolle vermelding: 'Beste examenresultaat van de klas'.

Niet lang daarna startte ik mijn eigen praktijk. 

Vervolgens heb ik tien jaar lang mensen, zowel particulieren als ondernemers, mogen begeleiden in hun weg naar psychische en emotionele gezondheid en geluk.

 

In december 2016 sloot ik echter mijn praktijk omdat ik toe was aan verandering. Ik kreeg een parttime baan aangeboden en stapte daarmee terug in het bedrijfsleven, dit maal in een klein MKB-bedrijf. Tegelijkertijd wilde ik een andere droom verwezenlijken: meer uit mijn hobby fotografie halen. Mijn fotografie is intussen uitgegroeid tot Sanki Fotografie, iets waar ik heel blij van word. Er is wat mij betreft niks zo mindful als fotograferen. 

 

Ik combineerde mijn fotografie met mijn parttime baan binnen het bedrijfsleven, maar gaandeweg speelde toch weer mijn sterke helpende kant de kop op. Ik wilde weer mensen gaan helpen. Zo ontstond Kikken Coaching, waarmee ik me op life coaching richt.  

 

Soms zit het gewoon niet mee

Niemand gaat zonder enige tegenslag door het leven. Dat geldt ook voor mij. Ook ik heb vaker naar het roer gezocht om weer enige grip op mijn leven te krijgen. Wat me dan altijd hielp was: hulp inschakelen. Hulp van familie of vrienden, maar ook van professionals indien nodig.  

Zoals bij mijn posttraumatische depressie rond mijn dertigste: ik belandde bij een psychologe en dat was het beste dat me kon overkomen! Al zag ik dat toen natuurlijk niet zo. Toen vond ik het maar heftig en zwaar en was ik bang en onzeker over wat er met me gebeurde. Maar bij de psychologe moest ik aan de slag met mezelf en al mijn bagage. En dat heeft me heel veel moois opgeleverd, zoals begrip, rust, kennis, compassie met mezelf en anderen, zelfacceptatie én een veel grotere bewustwording van wie ik ben en wat ik kan.

Meer informatie hierover vind je in mijn boek

Diploma's

HBO Stresscounseling

HBO Toegepaste psychologie (1e jaar)

Reiki I en Reiki II

Cursus wandelcoaching

EFT (Emotionel Freedom Techniques)

Oplossingsgerichte therapie

Basistraining Jeugdcoaching